EL DIA DEL GRALLER

Després d’uns dies, ja torno a ser aquí. Aquest cop per informar sobre un esdeveniment que engegarà aquest cap de setmana i finalitzarà el 26 d’Abril.

Es tracta del Dia del Graller, i ja que aquest bloc és única i exclusivament per parlar de tot el que fa referència als músics, no podia faltar una noticia com aquesta.

Vilafranca torna a celebrar aquest dia en la seva 22ª edició i ja des d’aquest cap de setmana es realitzaran els primers actes.

El primer de tots el divendres 17 d’abril a les 17.30 al centre de la vila amb la VI Trobada d’Escoles de Música Tradicional. Seguidament, a les 20.00 a l’Escorxador, es presentarà el llibre “Fitxa Técnica de la Gralla”, d’Ivó Jordà, la guía per conèixer i entendre l’instrument.

Ja el dissabte  a partir de les 11 la gralla sonarà des dels balcons de la ciutat en l’anomenat “Toc de Balcó” i així obrint pas a un seguit d’actes que donaran la seva fi el cap de setmana posterior.

Així doncs, si no teniu plans per aquests dos caps de setmana, ja sabeu on us toca anar.

Des de l’any 1994 la Coordinadora de Grallers de Vilafranca organitza el Dia del Graller.
El Dia del Graller és ja una data assenyalada en el calendari festiu vilafranquí i també dins l’àmbit nacional. Aquesta festa constitueix actualment un lloc de trobada i punt de referència obligat de les principals agrupacions de grallers de Catalunya.
Té lloc durant un cap de setmana del mes d’abril, durant el qual Vilafranca es converteix en la capital de la gralla. El programa d’actes presenta un seguit d’esdeveniments fixos any rere any: l’homenatge a algun graller, institució o luthier que hagi destacat en la seva trajectòria, la cercavila amb el convidat de pedra, el ball, el concert de les colles participants i, darrerament, la fira de luthiers.
A més, el Dia del Graller té altres actes més puntuals com ara presentacions de llibres, de treballs discogràfics, de nous conjunts instrumentals com gralla i orgue o gralla i piano, entre altres.

Deixa un comentari